7 tips til at overvinde udfordringer

7 tips til at overvinde udfordringer

7 tips til at overvinde udfordringer 1280 768 Tulle Hyllested

Alle mennesker kommer på et tidspunkt til at opleve udfordringer, som de både skal løse og lære af. At lære at overvinde udfordringer hjælper dig til at forblive centreret og forblive rolig under pres.

photo-1541843926043-735cbacc897e

1. Vær opmærksom på dit fokus

Hver udfordrende situation, du opleve, påvirker dit fokus.

Forestil dig, at du i morges modtog en e-mail fra din chef, hvor der stod, at du skulle på arbejde hele weekenden. Du havde planlagt at mødes med nogle venner, som du ikke har set i flere måneder og selvfølgelig lige denne weekend. Du bliver ked af det og vred.

Dernæst åbner du køleskabet for at lave nogle æg til morgenmad, men æggene er for gamle.  Du opdager, at du også er løbet tør for brød. Senere på dagen skal du ud at shoppe, men dine allerbedste, mest behagelige jeans er beskidte. Selv om dette er en lille ting, kan det muligvis være dråben.

Tilsyneladende er hele din dag gået i den forkerte retning. Det virkelige problem er imidlertid ikke, at mindre udfordringer påvirker dit humør. Det handler om dit fokus.

Fra det øjeblik du læste e-mailen i morges, sætter du et negativt twist på alt. Siden blev alt opfattet, som et større problem, end det rent faktisk var. Du vidste nok allerede, at du var løbet tør for brød, ligesom du nok også vidste, at æggene var for gamle.

På trods af det, tillod du din tankegang at blive negativ. Gør det til en vane aldrig at lade negativitet tage overhånd.

Du bør ikke tvinge dig selv til at være positiv, men i det mindste prøve at fokusere din negative energi på den virkelige udfordring.

 Ignorer de mindre gener, som du kommer til at opleve i løbet af dagen.

Hvis du lader din energi gå til spilde på små ting, bliver du hurtig tappet for energi, før du overhovedet begynder at finde ud af, hvordan du overvinder dine udfordringer.

2. Lær af nogle, der har haft nogenlunde samme udfordring

Sandheden er, at uanset hvad du går igennem, er der også andre, der har været igennem det. Du er ikke alene.

Måske du kender en person, der har været igennem et lignende problem. Hvis du ikke kender nogen, så google din udfordring og mon ikke at du kan finde hjælp eller input til, hvorledes du kan tackle din udfordring.

Du kan lære meget af, hvad andre med de samme udfordringer, har gjort for at løse tingene.

 

3. Spørg om hjælp

Du er ikke alene, og der er ingen grund til at skamme sig over at bede om hjælp. Uanset hvem du vælger at stole på, er der mennesker, der ønsker at hjælpe dig med at komme igennem dine udfordringer. 

Selv om du ikke er god til at spørge om hjælp, så øv dig !!

4. Find en eller flere løsninger

Der er en løsning på næsten alle de udfordringer, du måtte står over for.

Hvis du tænker på, hvilke måder du kan overvinde udfordringer på, så er du allerede på rette vej. Så begynd at tænke på alle mulige og umulige løsninger på din udfordring.

Ved blot at erkende, at der er så mange løsninger på dit problem, vil halvdelen af ​​dine bekymringer forsvinde.

Næste trin er naturligvis at arbejde på en realistisk løsning. Når du har fundet den bedste løsning på udfordringen, skal du straks begynde at tage aktion i form af små skridt.

Med et fokuseret mål kommer du nemmere igennem alle udfordringerne.

 

5. Positiv tankegang

Hvad du tror bliver din virkelighed. Træn dit sind til at tænke positivt. Dette vil tage både tid og øvelse. Det begynder med mental bevidsthed. Du kan øve bevidsthed gennem mindfulness -teknikker og meditation.

Når du bliver god til at anerkende dine tanker og lade dem passere, kan du hurtig stoppe de negative tanker.

6. Tænk stort

Når man skal træffe en beslutning, er det naturligt at tænke i det små. Dette kan skyldes frygten for fiasko eller blot frygt for at træffe en forkert beslutning.

Men for at opnå store ting i livet, skal du være åben for at tage risici. Uanset hvilke udfordringer, der måtte opstå, skal du altid tænke og drømme stort.

 På den måde opnår du mere, end du nogensinde kunne forestille dig.

7. Hjælp andre

Et gammelt ordsprog lyder: “Det, du giver, er, hvad du får.” Hvis du har været igennem en situation, eller har et råd til en, du kender, der går igennem en hård tid, skal du sørge for at hjælpe!

At hjælpe andre gavner ikke kun dem, men det kan også hjælpe dig til at føle dig gladere.

photo-1581461356013-c5229dcb670c