Boganmeldelse “Med tiden” af Anne Hjælmsø

Boganmeldelse “Med tiden” af Anne Hjælmsø

Boganmeldelse “Med tiden” af Anne Hjælmsø 1206 1754 Tulle Hyllested

20 maj 2022 udkom Med tiden” af Anne Hjælmsø.

Fra forlagets beskrivelse (Brændpunkt)

”Med tiden er en familiekrønike, der begynder i 1938, hvor tømrerlærlingen, Finn, ser en ung pige stå med sin cykel på hjørnet af Ågade. Ellen, hedder hun. Han kan ikke glemme hende igen.

Ihærdigt søger han efter hende, og de bliver forelskede. Men krigen kommer og gør livet svært. Ellen og især Finn drømmer om at leve et andet og bedre liv end forældrenes. De kæmper for at klare sig bedst muligt i hverdagen, men overrumples af tab og sorger, der får Ellen til at vakle. Men deres handlekraft og energi er stor, samtidig med at de formår at skabe en særlig ånd af gæstfrihed omkring sig. Den dybe kærlighed til hinanden, sammenholdet i familien og gode venner bærer dem fremad.

Spændende, velskrevet og underholdende roman, der gribende fortæller om helt almindelige menneskers liv før, under og efter 2. verdenskrig. Vi fornemmer deres sorger og udfordringer og håber, at de griber de muligheder, som livet også byder på.

Anne Hjælmsø tager os med igennem en hårrejsende historie. Vi får en rørende beskrivelse af den lange svære periode under krigen og følger de unges kamp for at få hverdagen til at fungere.

Med tiden er baseret på virkelige hændelser, personer og omgivelser.

 –

Jeg kan på det varmeste anbefale bogen.

Det er en fantastisk bog, hvor jeg ikke kun føler mig underholdt, men meget mere.

Jeg oplever, at jeg nærmest bliver suget med ind i historien og i den grad kan mærke de udfordringer, sorger og glæder som personerne oplever.

Jeg føler, at jeg kender hver person i historien, da Anne Hjælmsø beskriver hver person så levende og farverig.

En beskrivelse af en tid, hvor familien holdt sammen, var nærværende og delte deres sorger og hjalp hinanden igennem store udfordringer på en god, kærlig og også indforstået måde.

Indholdet giver stof til eftertanke og fortæller om en tid, hvor der ikke fandtes smartphones, sociale medier samt computere.

En bog der kan læses af unge som ældre og faktisk kunne være del af pensum i folkeskolen, da der er så meget stof i den, som med fordel kunne relatere til et eller flere  af de fag, der er i folkeskolerne.

 

Med tiden er Anne Hjælmsø’s  5. bog . Igen har Anne Hjælmsø skrevet en fantastisk bog. En bog jeg aldrig glemmer – Tak, Anne Hjælmsø.

/Tulle Hyllested