Undgå oversprings-handlinger

Undgå oversprings-handlinger

Undgå oversprings-handlinger 400 262 Tulle Hyllested

Ups – det nåede jeg ikke lige …

Forleden ringede en ven og startede samtalen med ordene: “Tænkte lige at jeg kunne ringe til dig, det er godt nok en overspringshandling, for jeg burde ordne en masse praktiske ting og jeg skal snart ud af døren!

Måske du kender det ….. Faktisk burde du gå i gang med en konkret opgave, men inden da kunne du også lige checke dine mails, hoppe på facebook og når du så lige er der, så surfe lidt rundt på Internettet. En kabale kunne også være hyggelig og pludselig er der gået flere timer og nu kan du ikke lige nå opgaven, så den må vente …

Måske du bliver irriteret eller får dårlig samvittighed – for du burde jo ……

Det kan du ikke bruge til ret meget og opgaven er stadig ikke blevet løst.

Jo mere dårlig samvittighed og irritation der tynger os – jo mere energi bruger vi på det, vi IKKE lige får lavet, i stedet for at få opgaverne ud af verden og bruge energien på de positive ting her i livet.

Årsagen til overspringshandlinger ligger i menneskets natur. Vi prioriterer de ting, vi har lyst til og prøver at undgå de ting, vi ikke har den store lyst til. Det kan være et forsøg på at undgå noget ubehageligt, en flugt-handling eller manglende motivation til at tage aktion.

Her er nogle ideer til, hvad du selv kan arbejde med for at minimere antallet af overspringshandlinge

Vær til stede i nuet!
Beslut dig for at NU skal opgaven løses. Flyt dit fokus på opgaven.

Overblik
Få skabt dig et overblik over opgavens omfang. Er den meget stor, så del den eventuelt op i mindre opgaver – en stor opgave er tit en masse små opgaver, der skal løses. Beslut dig for, hvor lang tid du vil arbejde på opgaven og gå så i gang med det samme!

Hold Pause
En af årsagerne til overspringshandlinger kan være, at du er for træt til at løse den pågældende opgave.

Tillad dig selv at holde pauser, men beslut dig, inden du går I gang med opgaven, hvor ofte det er ok at holde pause.

Din belønning
DU gjorde det! Du fik løst opgaven! Mærk efter i din krop! Slut med dårlig samvittighed og irritation. Nu kan du tillade dig at slappe af og når du er klar, kan du gå i gang med den næste opgave!

Kærlig hilsen
Tulle Hyllested