Nyttig viden for dig som er allergiker

Nyttig viden for dig som er allergiker

Nyttig viden for dig som er allergiker 350 233 Tulle Hyllested

Lider du af allergi, kan nedenstående læsning være nyttig viden for dig. 

  • Lider du af høfeber?

  • Er du allergisk?

  • Har du astma?

  • Kan du lide at nyde et glas vin?

  • Bruger du balsamico eddike i din madlavning?

Igennem en del år undrede det mig at nogle gange, når jeg fik et glas rødvin, så fik jeg tendens til astma og underligt nok var det ikke hver gang, jeg drak rødvin.

Nu er det ikke fordi jeg drikker så meget rødvin, så det var ikke et problem, men ret irriterende, når man sad sammen med gode venner over en dejlig middag og et godt glas rødvin. 

vin-med-sulfitter-medium.jpg

Forklaringen fik jeg ved et tilfælde.

Jeg var til en sammenkomst, hvor jeg blev tilbudt et glas økologisk hvidvin. Jeg spurgte ind til, hvorfor man havde valgt en økologisk vin. Det viste sig, at den person, som havde indkøbt den økologiske hvidvin, led af høfeber og havde oplevet at få høfeber, når hun drak hvidvin og denne økologiske vin påvirkede ikke hendes høfeber.

AHA … Det lignede noget, jeg havde hørt før. 

Forklaringen ligger i, at der i nogle vine bliver brugt sulfitter, som er et tilsætningsstof. Allergi over for sulfitter kan vise sig som en allergisk reaktion, høfeber eller astma.

Jeg har siden erfaret, at der, ud over i hvid- & rødvine, også er sulfitter i nogle mærker af balsamico eddike og mousserende vine.

Ofte står det nævnt på etikken på det pågældende produkt, hvis der er tilsat sulfitter. Disse produkter går jeg selvfølgelig langt uden om.

Så har du samme oplevelse, som beskrevet ovenfor, lider du måske af sulfit allergi, så husk at se efter, om der er tilsat sulfitter i produktet, før du indtager det.

Pas dig på dig 🙂 


Kærlig hilsen
Tulle Hyllested