7 tips til at udvikle en ny vane

7 tips til at udvikle en ny vane

7 tips til at udvikle en ny vane 2062 1544 Tulle Hyllested

Sådan udvikler du en ny vane

nyevaner

Hvor lang tid tager det at udvikle en ny vane?

Man siger, at det tager cirka 21 dage at bryde eller danne en ny vane.

Vaner, der er meget tunge eller vanskelige at få indarbejdet i din hverdag, kan dog tage længere tid.

Tre uger lyder måske ikke som lang tid, men du kan faktisk få skabt nye vaner på under 21 dage.

Her tænker jeg på enkle vaner så som at, gå i seng på et bestemt tidspunkt, overholde aftaler til tiden eller at stå op om morgenen første gang vækkeuret ringer (i stedet for at blive liggende).

Med tiden vil det blive lettere for dig at udvikle de vaner, du gerne vil have ind i din hverdag.

de7

1. Tag en beslutning

Først skal du tage en beslutning om, at du ønsker at opbygge en ny vane.
Beslut dig for, hvad denne vane skal indeholde.

For eksempel, hvis du beslutter at stå tidligt op hver morgen for at træne, skal du sætte dit ur til at vække på et bestemt tidspunkt (f.eks. kl. 6) , og når uret ringer, skal du stå op med det samme, tage dit træningstøj på og begynde din træning.

2. Tillad aldrig en undtagelse fra din nye vane

Tillad aldrig en undtagelse fra din nye vane i opstartsfasen. Undgå at komme med en masse undskyldninger overfor dig selv og din nye vane.

Hvis du beslutter dig for at stå op kl. 06:00 hver morgen, skal du disciplinere dig selv til at stå op kl. 06:00 hver eneste morgen indtil det bliver noget, som du gør helt automatisk.

3. Fortæl andre om din nye vane

Det er forbløffende, hvor meget mere disciplineret og bestemt du bliver, når du ved, at andre ser på dig for at se, om du har viljestyrken til at følge op på din beslutning.

4. Visualiser din nye vane

Det er rigtig godt at visualisere, at du udfører eller opfører dig på en bestemt måde i en bestemt situation. Jo oftere du visualiserer og forestiller dig, at du handler, som om du allerede havde den nye vane, jo hurtigere vil denne nye adfærd blive accepteret af dit ubevidste sind og blive en ting, du gør helt automatisk.

5. Opret en bekræftelse

Opret en bekræftelse, som du gentager igen og igen for dig selv. Denne gentagelse øger dramatisk den hastighed, hvormed du udvikler den nye vane.

For eksempel kan du sige noget som: “Jeg står op og går i gang straks kl. 6:00 hver morgen!” Gentag disse ord som det sidste, inden du falder i søvn. I de fleste tilfælde vågner du automatisk et par minutter før vækkeuret ringer, og snart har du slet ikke brug for vækkeur.

6. Hold fast

Du skal beslutte dig for at fortsætte med den nye adfærd, indtil den er så automatisk og nem, at du faktisk føler dig ubehagelig til mode, når du ikke gør det, som du har besluttet at gøre.

7. Beløn ​​dig selv

Giv dig selv en belønning af en slags for at øve dig i den nye vane. Hver gang du belønner dig selv, bekræfter du dig selv igen.

Snart begynder du på et ubevidst plan at forbinde glæden ved belønningen med den nye vane.

🌷Jeg håber at ovenstående giver mening. Hvis du er i gang med at opbygge en ny vane, vil jeg da rigtig gerne høre fra dig og selvfølgelig også, hvis du har andet på hjertet. 🌷