Drikker du nok vand?

Drikker du nok vand?

Drikker du nok vand? 1120 1680 Tulle Hyllested

Du ved det godt – det er vigtigt at sikre dig, at du drikker nok vand. Men det er ikke alle, der får drukket den mængde vand, som kroppen rent faktisk har brug for.

Vand er vejen til sundere krop

Hvis et af dine mål er at drikke mere vand, er du på vej til at få en sundere krop. Hver celle i vores krop kræver vand. Vand er kritisk for funktionen af ​​din fordøjelse, hjerte, lunger og hjerne. Får din krop nok vand, vil det påvirke dit humør på den gode måde.

Der er mange retningslinjer for, hvor meget man skal drikke.  Hører man til dem, der er sunde og raske og har et almindeligt aktivitetsniveau, så er anbefalingen, at man drikker 1 ½ liter vand i døgnet. Det er også fint at komme lidt citron eller lime i vandet.

Det bedste er, at du drikker vand hele dagen, men måske du ofte glemmer det, hvis dit fokus er et andet sted. 

Her er de 7 tidspunkter på dagen, hvor det er bedst at drikke vand

1. Drik et til to glas vand, når du vågner

I stedet for at starte dagen med en kop kaffe, bør du først drikke et til to glas vand. Det skyldes, at du ikke drikker mens du sover, og når du vågner, kan din krop være lidt dehydreret.  Dette kan også hjælpe, hvis du tager medicin om morgenen og herefter kan du nyde din kaffe.

2. Et glas vand før et måltid kan regulere din sult

At drikke et glas vand før et måltid kan hjælpe dig med at føle dig mere mæt og forhindre overspisning. Dette er ret smart, hvis du enten ønsker at spise mindre eller måske er på kur.

3. Drik vand til dit måltid

At drikke vand til dit måltid, hjælper på fordøjelsen. Vand er især nødvendigt at drikke sammen med fiberrige fødevarer.

4. Drik vand i stedet for kaffe, hvis du mangler energi om eftermiddagen

Det er almindeligt, at energien dykker om eftermiddagen.Dette gør, at mange mennesker drikker kaffe i slutningen af dagen, men dette kan faktisk ødelægge din kommende nattesøvn også selv om du drikker kaffe seks timer før sengetid. Så hvis du har problemer med din nattesøvn, så tænk over hvornår på dagen, du drikker kaffe.

At gøre det til en daglig vane at drikke vand, kan således hjælpe med at sikre, at din energi – og humør – forbliver stabil.

5. Drik vand, når du har hovedpine

Hovedpine kan være et symptom på dehydrering. Desuden kan det også udløse migræneanfald. For dem med migræne kan øget vandindtag hjælpe med at mindske migrænens sværhedsgrad, hyppighed og varighed.

6. Drik vand inden, under og efter træning

Ved moderat træning, sørg for at drikke vand ca. 30 minutter før og under træning og selvfølgelig efter træning.

7. Tag en slurk eller to inden sengetid

Drik ikke et glas eller to før sengetid – du bliver nødt til at stå op midt om natten for at gå på toilettet, og det vil forstyrre din søvn. Sæt et glas vand ved din seng, så kan du tage en slurk, hvis du skulle blive tørstig i løbet af natten.