Er du generet af fluer eller flydere

Er du generet af fluer eller flydere

Er du generet af fluer eller flydere 1266 1280 Tulle Hyllested

Ja ja, jeg mener fluer / flydere i øjet. 

Men hvorfor i alverden spørger jeg om fluer og flydere ? Det gør jeg, da jeg er blevet ret overrasket over, hvor mange mennesker, der rent faktisk bliver generet af de små sorte tingester.

Mange mennesker har oplevet synsforstyrrelser i form af ”flyvende fluer eller flydere”, d.v.s. ”bløde” pletter, der bevæger sig hen over ens synsfelt og forsvinder ud til siden. 

Symptomerne på fluer i øjet vil typisk være sorte pletter, der bevæger sig rundt i dit synsfelt.

OK KAN ÆNDRES
Hvis du er i tvivl om, hvorvidt disse sorte pletter er fluer, kan du prøve at blinke med øjnene og samtidig være opmærksom på, om pletterne rykker sig, mens du blinker, eller om de forsvinder, mens du blinker.

Fjerner fluerne i øjet sig, når du blinker, er der ikke tale om fluer i øjet. Rykker fluerne sig blot, når du blinker, er der højst sandsynligt tale om fluer i øjet. Det er også umuligt at fokusere på fluerne, da de flyder rundt i en gelelignende væske inde i øjet, og de vil flytte sig ved den mindste bevægelse.

De kan også opleves som “spindelvæv” eller “tåger” som  forstyrrer dit syn.

Disse synsfænomener er helt normale og sædvanligvis ikke udtryk for nogen sygdom i øjet.

Med tiden forsvinder de, da hjernen til sidst overser dem (=ikke registrerer dem), men det kan tage lang tid.

De kan også opstå i forbindelse med behandling af grå stær. Jeg blev selv opereret for grå stær sidste år og har stadig ”fornøjelsen” af flydere i øjet. 

Kan man ikke vente på at de forsvinder af sig selv og gerne vil have dem fjernet, kan man blive opereret for det hos en øjenlæge.